29.07.2016

Master Chef w mojej kuchni

 ...czyli kolejne zastosowanie tykwy:)




Gdzie jak gdzie, ale u mnie w kuchni musi być tykwa! I to nie byle jaka:P Czarno-biały kucharz to nie tylko ozdoba, ale również stojak na łyżki.

Ten pomysł pojawił się daaaawno temu, kiedy to udało mi się wyhodować tykwy Chi Bottle, było to bodajże w 2013 roku! Niestety nie miały nasion i nie udało mi się rozmnożyć tej odmiany, ale tykwy z pierwszej uprawy pozostały i czekały... i wreszcie doczekały się urządzania kuchni!

W mojej kuchni króluje czerń. Garnki, kubki, wszelkie przybory i tekstylia są czarne, więc i powstały kucharz musiał być w takich kolorach. Jako, że nie bardzo lubię bibeloty to znalazłam dla niego sprytne zastosowanie. Wykonałam otwory w tykwie i tak oto powstał stojak na przybory.

13 komentarzy:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
  6. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  7. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń
  8. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  9. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń